Изисквания за етикетиране на храните

Има задължителна информация за храните, която се поставя директно на опаковката или на етикета, прикачен към нея. Етикетите трябва да са видими, ясно четливи и незаличими, когато е необходимо, [...]

Изисквания към изграждането и устройството на помещенията и технологичното оборудване

Този кратък наръчник може да използвате при стартиране на вашия микро бизнес. Целта му е да даде основна информация при избора на помещение и оборудване в началния етап на регистрация на обект за [...]

Насоки за входящ контрол на храните

  Този наръчник съдържа насоки за входящ контрол при доставката на безопасни суровини, храни и опаковъчни материали. Всички суровини, храни и материали имат отношение към качеството и [...]

Насоки за транспорт и съхранение на храни

В този наръчник ще намерите насоки за транспорт и съхранение на храните във вашия хранителен обект. При съхранението на храните се осигуряват температурни условия, непозволяващи развитието [...]

Насоки за технологична преработка и съхранение

Наръчникът дава насоки за технологичната преработка, условията и сроковете на съхранение на готовата кулинарна продукция във вашия малък обект. Технологичната обработка на суровините се извършва [...]

Насоки за проследяемост и изтегляне на храни

В търговския обект се приемат храни със запазени опаковки, етикети и маркировка и се съхранява информация за доставчика, с цел обратна връзка при необходимост. Съхранява се пълна документация за [...]

Насоки за документацията в хранителния обект

Производителите и търговците на храни трябва да водят документация за извършената дейност за осигуряване безопасността на храните. Документацията е съществена и неразделна част от Пререквизните [...]

Насоки за обучение на персонала

Наръчникът дава насоки за обучение на персонала в хранителния обект. Персоналът от обекта за хранене се обучава за придобиване на необходимите знания и умения по отношение на изискванията за [...]

Наръчник за лична хигиена на персонала

Насоките в този наръчник ще ви помогнат да си изработите програма с правила на поведение, вътрешен ред и хигиена на персонала. Добрата лична хигиена на работещите с храни е критична [...]

page 1 of 2