“Манджари” от любов

Манджари от любов

Автор: „Виж! Бургас”

Едно симпатично, слънчево и танцуващо момиче е най-важната съставка на проекта “Манджари”. От Росица Василева струи много светлина, а изпод ръцете й се раждат и множество здравословни вкусотии, приготвени от сурови продукти. “Манджари”, както и самата тя казва, започва на шега и без конкретни цели. За логото и визията ѝ помага неин приятел и в началото е насочен към приятели на приятели с дневно обедно вегетарианско меню и доставка до адрес. В момента изпълнява най-вече поръчки за торти и сладкиши, както и събития от време на време.

Кога разбра, че приготвянето на храна е твоето призвание?

От много малка обичам да творя в кухнята, но не съм мечтала един ден да се занимавам с това. Впоследствие осъзнах, че приготвянето на храна за други хора ме кара да се чувствам много добре и ми доставя удоволствие да изпълнявам вкусните желание на различни хора.

Разкажи ни малко повече за опита ти в готвенето – от първите стъпки до професионалния ти път.

Първите уроци са от баба ми, която като всяка баба приготвя какви ли не вкусотии. Често и помагах и с интерес наблюдавах процеса. След като станах вегетаринака преди повече от седем години, започнах да се интересувам доста от смесването на различни подправки, приготвянето на разнообразни безмесни ястия и здравословни храни. Готвех у дома и импровизирах. Първият ми по-професионален опит в кухнята е в един малък вегетариански ресторант в Бургас, но най-голямо развитие имах в София, където започнах да работя в известен вегетаринаски ресторант-пекарна като помощник-готвач, а после и като сладкар. В същото време посещавах аюрведични готварски курсове при Юрий Ковачев. Връщайки се в Бургас, започнах да готвя по различни събития, семинари, фестивали и да предлагам продукция си на фермерски пазаир. Сега професионално се занимавам с “Манджари“- приготвени с любов вегетариански вкусотийки, разнообразие от сурови десерти, веган кухня, здравословни печива и аюрведични ястия.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“36″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_slideshow“ gallery_width=“600″ gallery_height=“400″ cycle_effect=“fade“ cycle_interval=“3″ show_thumbnail_link=“1″ thumbnail_link_text=“[Показване на мозайка]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″] 

Какво отличава кухнята на „Манджари“?

Вкусно и здравословно – това ни отличава. Ние сме това, което ядем! Поради тази причина осъзнато подбираме продуктите, които използваме. Приготвяме доста веган торти, безглутенови менюта, сурови десерти и така сме от полза на много хора, които поради здравословни или други причини не трябва да употребяват млечни продукти, глутен и др. Доста майки се обръщат към нас, когато трябва да избират торта или почерпка за своите деца или близки. Можем да приготвим и подходяща храна за диабетици.

Как подбираш продуктите, които използваш?

Доста от продуктите са домашни, био или от проверени източници. Част от тях произвеждаме ние, намираме си и от други производители. Добър вариант за пазаруване е Фермерският пазар. Използвам само кафява захар, пълнозърнести брашна, хубави масла и подправки. Главно местни и сезонни продукти.

Коя е съставката, без която не можеш?

Любов!…И малко сол.

Интервюто се случва с подкрепата на партньорите ни от “Виж! Бургас”

Leave a Comment