Специално място за българското сирене и кашкавал в новия млечен отдел на МЕТРО

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Атила Йенисен, главен изпълнителен директор МЕТРО България ще открият обновения отдел „Млечни продукти“ на МЕТРО България на 4 октомври, четвъртък, от 11,00 часа в МЕТРО София на бул. „Цариградско шосе“.

В новия млечен щанд специално място заемат българското сирене и кашкавал от програмата „Отгледано с грижа в България“! В обогатена листа от млечни продукти с гарантирано високо качество влизат още многобройни и уникални предложения от Италия, Франция, Европа и съседните балкански страни.

През 2017 МЕТРО България даде старт на новия си модел в търговията с плодове, зеленчуци и месо, разчитащ на директно партньорство с над 200 малки земеделски производители в регионите, в които оперират 11-те магазина на компанията. В момента най-големият български търговец на едро снабдява своите професионални клиенти с над 400 артикула български плодове и зеленчуци.

За 2018 година продажбите на българска земеделска продукция от малки фермери достига 4 300 тона. Програмата, наречена „Отгледано с грижа в България“, превърна МЕТРО в посредник между местните земеделски производители и професионалните му клиенти от хотелския и ресторантьорски бизнес. Сега „Отгледано с грижа в България“ насочва усилията си и към млечните храни и продукти.

Фондация LocalFood.bg и Slow Food в България са партньор на програмата „Отгледано с грижа в България“.

Leave a Comment